Texel voor kinderen

Texel is een toplocatie voor kinderen! De zee, het strand en de zeehonden (Ecomare) zijn geweldig voor kinderen. In het voorjaar en in de zomer zijn er veel lammetjes op het eiland wat voor kinderen een echte attractie is. Op Texel kun je geweldig verstoppertje spelen in de duinen of op ontdekkingstocht in de bossen, waar veel speelplaatsen zijn. Hier mogen kinderen buiten de paden lopen en bijvoorbeeld hutten bouwen en op zoek gaan naar verborgen schatten. Kortom, de kinderen zullen zich op Texel niet snel vervelen. Hebben uw kinderen al kennisgemaakt met de Sommeltjes? Die geheimzinnige Texelse aardmannetjes die dansen in het maanlicht? Op het Sommeltjespad aan de Pelikaanweg, slechts twee minuten lopen van onze huisjes, komt u ze misschien wel tegen….

Ook bij minder goed weer is er veel te doen op Texel. Wat dacht u van een bezoekje aan Ecomare (http://www.ecomare.nl). Oog in oog met de zeehonden die er verblijven of neem een kijkje bij de spelende bruinvissen. Ook de Waterzaal biedt genoeg uitdagingen en leuke weetjes over het Waddengebied en de Noordzee. Speciaal voor kinderen zijn er ’s zomers ook extra activiteiten.

Ook een aanrader is een tochtje met een garnalenkotter of rondvaartboot om in de Waddenzee te gaan vissen of zeehonden te spotten. In de haven van Oudeschild zijn daarvoor diverse mogelijkheden. Lekker knutselen en creatief bezig zijn kan bij de Bonte Belevenis. Hier kunnen uw kinderen zelf broodjes bakken, zeepjes of kaarsen maken. Op het buitenterrein kun je lekker picknicken en er is een grote speeltuin. Lekker actief bezig zijn? Dat kan bijvoorbeeld in Klimmen Enzo in De Cocksdorp waar enkele meters boven de grond flink geklommen en geklauterd kan worden. De allerkleinsten zullen zich goed vermaken in het Speelparadijs op vakantiepark De Krim. Op verschillende plekken op het eiland zijn midgetgolfbanen en in De Koog is het overdekte zwembad Calluna. ’s Zomers kunt u ook terecht in het buitenbad Molenkoog in Den Burg.

Kijk voor kinderactiviteiten op:
https://www.texel.net/nl/over-texel/bedrijven/uitjes-and-activiteiten/kinderen

Regelmatig worden op Texel evenementen en activiteiten georganiseerd die leuk zijn voor het hele gezin. U vindt ze hier:
https://www.texel.net/nl/zien-en-doen/agenda/

Ons huisje De Krukel heeft overigens een geweldige trampoline, waar kinderen dol op zijn. Ook staan er vuurkorven in de tuinen van De Krukel en De Boem, zodat kinderen lekker fikkie kunnen stoken.