Reservering en andere vragen

Informatie over reserveren vindt u bij ‘Prijs & Beschikbaarheid’.

Voor vragen betreffende reservering en andere informatie kunt u contact opnemen met:

Roel van Dalen
E roelvandalen@gmail.com
T 0611122233 

Vervoer

Boot van en naar Texel

www.teso.nl

De veerboot naar Texel vertrekt ieder uur vanuit Den Helder. De boot vertrekt op het halve uur. Het is slechts een kleine 20 minuten varen naar Texel. Op sommige drukke dagen vaart de boot 2x per uur. Vanuit Texel vertrekt er ook ieder uur een boot. De boot vertrekt op het hele uur. Het tarief voor een voetganger is € 2,50 en kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis mee. De terugreis met de boot is sowieso gratis, of je nu te voet of met de auto bent. Als je niet met de auto naar Texel gaat, dan mag je deze gratis parkeren op het parkeerterrein naast de terminal. Let op dat dit parkeerterrein bij grote drukte snel vol is. Het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het parkeerterrein naar de veerboot. Het is uiteraard ook mogelijk om je fiets, motor of bromfiets mee te nemen.

Vervoer vanaf treinstation Den Helder naar je bestemming op Texel

www.texel.net/openbaar-vervoer

Wil je met het openbaar vervoer naar Texel? Pak dan vanaf het station van Den Helder de bus (lijn 28) naar de veerhaven. Het kaartje van deze bus is inclusief de overtocht met de veerboot naar Texel en hij rijdt door naar Den Burg en De Koog. Moet je op een andere locatie zijn? Pak dan bij de veerhaven het Texelhopperbusje. Dit busje moet je helaas wel van tevoren reserveren. De OV-chipkaart is niet geldig voor de Texelhopperbus. Voor de buslijn 28 voor de terugreis naar de veerhaven betaal je € 3.

Vliegveld Texel

www.texelairport.nl

Iets ten noorden van De Koog bevindt zich het vliegveld Texel International Airport. Het vliegveld heeft twee start- en landingsbanen en bestaat al sinds 1937. Het vliegveld wordt vooral gebruikt voor parachutespringen.

Gezondheid op Texel

Op Texel zijn huisartsen en apotheken gevestigd, maar geen ziekenhuis. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis bevindt zich in Den Helder. In geval van nood wordt de helikopter ingezet of bij minder dringende problemen de boot.

Huisartsen op Texel

Den Burg: https://kogerstraattexel.praktijkinfo.nl

Den Burg: https://molenstraat.praktijkinfo.nl

De Cocksdorp: http://praktijkvandenbenthaasdijk.nl

Apotheek Den Burg

https://www.detexelseapotheek.nl

Diversen

Kleding laten wassen op Texel is niet eenvoudig, maar probeer het hier

Texel – wasserettes

De telefoongids – wasserettes Texel

Verhuur linnengoed

Star Market

Tex lin